Show current content as RSS feed

Online Musician's blog

Sorry - only in Finnish.


Published on by

Artistin elämää köyhässä digimaailmassa

Read entire post: Artistin elämää köyhässä digimaailmassa

Paljon kuulee tarinaa siitä, kuinka artistin on vaikea elättää itsensä - leipä on tiukassa ja kisa on kovaa. Oma lukunsa ovat nämä huippuartistit, joille riittää kysyntää, mutta kuinka ne muut, joita on valtaosa, pärjää tässä digitalistoituvassa maailmassa. Etenkin minua kiinnostaa ymmärtää kuinka muusikot, bändit, säveltäjät, trubaduurit yms. myyvät ja markkinoivat omaa osaamistaan verkossa. Oletan että lähtökohta näillä kaikilla musiikin tuottajilla tai taitelijoilla on olla vuorovaikutuksessa kuulijan eli yleisön kanssa. Olen myös ymmärtänyt että taitelijat eivät keskimäärin osaa tai pikemminkin halua markkinoida itseään, vaan he haluavat pysyä kaukana tästä kaikesta kaupallisesta hömpästä ja keskittyä itse musiikin tekemiseen. Tässä kohtaa taitelija luovuttaakin vuorovaikutuksen ja vallan kolmannelle osapuolelle, jotka ovat yleensä tuottajat, levy-yhtiöt ja jakelijat. Keikat, jotka ovat artisteille yhä tärkeimpiä tuloviroja, myydään myös kolmannen osapuolen toimesta. Mikäli olen näissä oletuksissa oikeassa, niin näen artistilla paljon mahdollisuuksia parantaa omaa liiketoimintaa tai ansiotulotasoaan. Ja näen nimeomaan mahdollisuuksia artistin eri palveluiden digitalisoimisessa.

Tulen myöhemmissä kirjoituksissa paneutumaan syvällisemmin osa-alueisiin missä ja miten artistin kannattaa omia palveluitaan digitalisoida ja tuotteistaa. Tässä vielä maistiaiseksi näitä osa-alueita mihin tulen jatkossa paneutumaan:

  • Artistin brändäys ja oma identiteetti verkossa
  • Artistin omien palveluiden markkinointi ja myynti
  • Vuorovaikutus kuulijoihin ja muihin sidosryhmiin
  • Seuranta ja omien palveluiden kehittäminen
  • Palveluiden, kuten biisien ja keikkojen, myyminen verkossa
  • Artistin palveluiden kansainvälistäminen

Onko sinulla muuten hyviä esimerkkejä kotimaisesta artistista, joka on sinun mielestäsi hoitanut oman musiikin ja oheispalveluiden digitalisoimisen esimerkillisesti? Koitin itse etsiä ja en ainakaan helposti löytänyt mitään hyvää. Mutta huonoja löysin, jotka eivät tue huippuartistin "brändin" muuten freesiä olemusta, kuten tämä Anna Abreun verkkopalvelunsa>>

Read entire post
Published on by

Musiikillinen herääminen 80-luvun Oulussa

Read entire post: Musiikillinen herääminen 80-luvun Oulussa

MardeX7 s. 1968 - suuri musiikin ystävä, joka haluaa herätellä kotimaisia artisteja näkemään mahdollisuuksia digtalisoituvassa maailmassa uhkien sijaan. No mistä minun musiikillinen ja digitaalinen intohimo kumpuaa? Kasvoin nuoruuteni Oulussa, missä 80-luvulla oli hyvä pöhinä ja koko valtakunta sai nauttia useista Oululaisista rock ja pop -yhtyeistä. Mm. Kauko Röyhkä, Juliet Jonesin Sydän, Stalker, Esa Eloranta, Kolera, Tyron, Ramblers, Riff Raff, Faff-bey, Aknestik, Spiders ja Radiopuhelimet olivat Oulun omia poikia, joita opittiin tuntemaan myös laajemmin Suomessa. Itse innostuin musiikin soittamisesta kavereiden kautta ja ensimmäisen rockbändin live-esiintymisen näin Kitaristi-pomo Blackmore Oulun jäähallissa 2.11.1982 kun Rainbow ja Kitaristi-pomo Blackmore pamautti katon ilmaan. Tämän kokemuksen jälkeen musiikkilla on ollut iso merkitys arjessa ja juhlassa. 

Read entire post

Powered by Powered by